12 Sep

Hypotheeklening voor de aankoop van uw (handels)pand

Hypotheeklening voor de aankoop van uw (handels)pand

Een zakelijke lening voor uw vastgoed

Niet alleen particulieren zijn regelmatig kandidaat om vastgoed te kopen, ook voor ondernemingen kan dit aan de orde zijn. Want een bedrijfspand of loods kopen is soms niet enkel van praktisch nut, het kan ook in financieel opzicht een verstandige zet zijn. U bespaart daarmee heel wat huur, wat in essentie natuurlijk weggegooid geld is. Een goed hypothecair krediet is onontbeerlijk bij de aankoop van onroerend goed voor uw bedrijf. Krediet Expert verschaft u graag de nodige informatie en ondersteunt u bij het afsluiten van een hypothecair krediet dat perfect bij uw financiële situatie past.

Onroerend goed kopen kan een grote stap zijn voor uw onderneming. U besluit zich voor langere tijd ergens te vestigen en u te committeren aan een financiële verplichting die u op de langere termijn moet blijven voldoen. Met een hypothecair krediet als rugdekking voelt deze beslissing al een stuk minder spannend. Uw kredietverstrekker staat achter u. Omdat het gekochte vastgoed als hypotheek of onderpand wordt ingezet bij uw hypothecaire lening, is het risico voor de kredietverstrekker relatief klein, en daarom kan hij meer geld uitlenen dan bij kredieten zonder hypotheek. Krediet Expert deelt uw grote stap graag op in vele kleinere, overzichtelijke stapjes.

De voordelen van een hypothecair krediet

Zoals hierboven al werd uitgelegd, is het risico voor de kredietverstrekker bij een hypothecair krediet relatief niet zo groot. Bij het afsluiten van een hypothecair krediet wordt namelijk steeds een hypotheek gevestigd. Een hypotheek is een soort onderpand dat de kredietverstrekker kan overnemen als de kredietnemer zijn afbetalingen niet kan voldoen. Als u een bedrijfspand, kantoor of loods koopt, dan geldt dat pand dus meteen als hypotheek. Kunt u door omstandigheden voor langere tijd uw krediet niet terugbetalen, dan mag de kredietverstrekker het bedrijfspand uiteindelijk weer verkopen. Daarmee wint de verstrekker zijn investering terug, plus de opgelopen boetes en bijkomende administratieve kosten.

Met een hypothecair krediet staat de kredietverstrekker, maar u evengoed, dus niet met lege handen. Het onderpand is ook voor u een prettige toeverlaat. Het verlenen van een hypothecair krediet is daarom voor beide partijen een relatief zekere aangelegenheid. Daarom kan er bij een hypothecaire lening veel meer geld uitgeleend worden dan bij pakweg een investeringskrediet. De waarborg die met de lening gepaard gaat, maakt dat het risico aanzienlijk lager uitvalt.

Wat zijn de kosten van een hypothecair krediet?

Omdat een hypothecaire lening een redelijk ingewikkelde overeenkomst is, komen er een aantal kosten bij kijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de registratierechten voor uw onroerend goed (daarvoor betaalt u 1% van het bedrag van de lening), de hypotheekrechten, het ereloon van de notaris en uiteenlopende notariskosten voor bijkomende akten en de rechten op geschriften.

De kosten verschillen ook nog afhankelijk van de vraag of u voor een hypothecair mandaat of een hypothecaire inschrijving kiest. Het verschil tussen de twee is niet zo simpel. Bij een hypothecaire inschrijving wordt de hypotheek ingeschreven bij het hypotheekkantoor met behulp van een notariële akte. Dit brengt allerlei notariskosten met zich mee. Een hypothecair mandaat is een schriftelijke overeenkomst dat er een hypotheek gevestigd wordt ten voordele van de kredietgever. Hiermee wordt de kredietgever het recht gegeven een hypotheek op het pand te nemen, mocht dit nodig zijn. Een hypothecair mandaat is minder duur dan een hypothecaire inschrijving, maar geeft de kredietgever ook minder zekerheid.

Hoeveel bijkomende kosten er bij uw hypothecair krediet zullen komen, kunnen wij dus niet zomaar zeggen. Dat hangt af van elke individuele lening en de keuzes die de kredietnemer daarbij maakt. Voor een precies inzicht in uw onkosten is het nodig dat wij samen met u om de tafel gaan zitten om alle nuances van de lening goed door te nemen. Natuurlijk kunt u er bij Krediet Expert op rekenen dat wij de bijkomende kosten zo veel mogelijk drukken. Door onze lange ervaring in de financiële wereld kennen wij alle ins en outs van kredieten en hypotheken, en kunt u erop vertrouwen dat wij de meest voordelige afhandeling van uw dossier mogelijk maken.

Bedrijfskrediet met grote flexibiliteit en transparantie

Bij Krediet Expert laten wij ons voorstaan op onze grote flexibiliteit voor u als klant. Uw keuzevrijheid is bij ons steeds maximaal. Ook voor onze hypothecaire kredieten geldt dus dat u zelf kunt bepalen of u voor een vaste of een variabele rentevoet kiest. De vaste rentevoet wordt bij de afsluiting van uw krediet bepaald en deze blijft geldig voor de gehele overeengekomen duur van het krediet. Afhankelijk van het rentepercentage van het betreffende jaar kan het voordelig zijn om voor een vaste rente te kiezen. Mocht de rente dat jaar lager staan dan anders, dan is het natuurlijk een goed idee om dat lage percentage meteen vast te leggen. Die lage rente behoudt u tijdens de hele duur van het afbetalen, wat bij een hypothecair krediet vaak meerdere jaren beslaat. Zo hebt u veel profijt van uw vaste rentevoet.

Maar als de rente op het moment van afsluiten hoog staat, kan een variabele rentevoet een verstandige keuze zijn. Deze rentevoet wordt dan op van tevoren vastgestelde momenten steeds bijgesteld. De rente kan door de jaren heen dus stijgen of dalen, maar daar zit wel een plafond aan. Er is wettelijk bepaald dat de rentevoet in elk geval niet meer dan maximaal mag verdubbelen. Krediet Expert vertelt u graag wat voor uw zakelijke situatie de beste keuze is. Doordat we u op transparante wijze alle informatie verschaffen, helpen we u een geïnformeerde keuze te maken. Dat geeft u de nodige rust en zekerheid dat u achteraf niet voor nare verrassingen komt te staan.

De financieringsmogelijkheden van Krediet Expert

Voor al uw financiële noden, groot en klein, kunt u bij de ervaren professionals van Krediet Expert terecht. Wij zijn er voor starters én voor gevestigde bedrijven. Voor onverwachtse tekorten of tijdelijke financiële putten verstrekken wij praktische en no-nonsense kaskredieten; voor grotere investeringen op de langere termijn kunt u bij ons een investeringskrediet op maat bekomen. Een zakelijk krediet aanvragen verloopt bij ons steeds met alle transparantie en vertrouwen. U kunt bij ons ook terecht voor een zogenoemd bulletkrediet: dit krediet betaalt u na een afgesproken termijn in één keer af. Zo heeft u, afgezien van de rente, geen maandelijkse kosten en kunt u uw terugbetaling plannen als u net een toereikende som geld verwacht binnen te krijgen. Krediet Expert vertelt u graag meer over alle mogelijkheden voor het verkrijgen van een professioneel krediet op maat.

Naast zakelijk lenen is Krediet Expert er ook voor al uw andere financiële oplossingen. Wij verlossen u van onnodige zorgen over uw facturenadministratie door met onze dienst voor factoring uw debiteuren simpelweg van u over te nemen. Zo verschaffen wij u financiële ademruimte in elk aspect van uw onderneming. Zelfs als u al eens op de zwarte lijst van de Nationale Bank heeft gestaan, of daar nog op staat, zet Krediet Expert alles in het werk om u toch aan een zakelijke lening te helpen.

Hebt u moeite om een krediet te bekomen omdat u met BTW- of RSZ-schulden kampt? Ook in dat geval kunnen wij u van dienst zijn. Met onze service voor regularisatie BTW en regularisatie RSZ helpen wij u om snel een oplossing te vinden voor deze vervelende achterstanden. In goed overleg met u én de betreffende overheidsinstantie regelen we een uitstel van betaling, een passende gespreide betaling of verschaffen we u een krediet om uw achterstand mee weg te werken.

Ook als u in ernstige financiële problemen zit waar u zonder hulp niet meer uit komt, is onze steun onontbeerlijk voor uw onderneming. Wij helpen u op weg met het WCO-traject, waar wij een totaalpakket voor aanbieden dat alle nodige instanties en adviseurs combineert. Of, als dat niet meer kan, helpen we u met een doorstart. Wij lichten uw financiën door en kijken of een doorstart mogelijk is. Zo ja, dan helpen wij u om die zo succesvol mogelijk te maken.

Benieuwd? Probeer onze kredietsimulator

Wilt u weten of Krediet Expert iets voor u kan betekenen, vul dan simpel en snel onze kredietsimulator in. Door enkele simpele gegevens naar ons te versturen, krijgen wij al een eerste beeld van uw kredietwens. Wij nemen dan snel contact met u op om uw wensen nader te bespreken. We vertellen u dan geheel vrijblijvend wat voor u precies de mogelijkheden zijn. Deze kredietsimulatie helpt u om snel een idee te krijgen van onze opties en daarmee kunt u zonder treuzelen voort met uw zakelijke investeringen. Omdat Krediet Expert een onafhankelijke kredietmakelaar is, bent u verzekerd van eerlijk en onafhankelijk advies.

Om de tafel met Krediet Expert

Wilt u meer weten over onze hypothecaire kredieten, onze kaskrediet tarieven of de rentevoet voor uw investeringskrediet? Of bent u geïnteresseerd in onze bijkomende financiële diensten? Wij nodigen u van harte uit om voor al uw vragen contact met ons op te nemen. Wij verwelkomen u graag voor een vrijblijvend verkennend gesprek over uw noden en onze mogelijkheden. Ook als u bij andere kredietverstrekkers en grootbanken al eens achter het net viste, staat Krediet Expert ervoor open om uw dossier met open vizier nog eens goed onder de loep te nemen.

Neem dus zeker contact met ons op door simpelweg uw gegevens in het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan doorgaans al binnen 48 uur contact met u op.